Recepten

Categorieën

Vind recepten en artikelen op mijn

blog!

Plantaardige voeding

Hormonen

Persoonlijk

Alle berichten

EMB test

1-op-1 coaching

Hormooncoach
Orthomoleculair Therapeut
Natuurvoedingsdeskundige

Meet Daniëlle

Chocolade havermout

Vegan + Glutenvrij + Suikervrij + Olievrij

Voor 1 persoon

10 minuten

Deze havermoutpap is een van mijn favoriete ontbijtjes! Ik gebruik hiervoor rauwe cacao. Dit heeft van nature een wat bittere smaak, maar in dit gerecht wordt de bittere smaak volledig gemaskeerd door het zoete van de banaan en de gedroogde vijgen. Daarnaast voeg ik er vaak nog een eetlepel zelf gebroken lijnzaad aan toe voor de omega 3 vetzuren.

Ingrediënten

50 gram havermout

250 ml plantaardige drink

1 eetlepel rauwe cacao

1/2 theelepel kaneel

1 banaan

Handje walnoten

2 gedroogde vijgen

Bereiding

Doe de havermout en plantaardige drink in een pan en kook onder af en toe roeren in 5 minuten tot pap.

Doe de havermoutpap in een kom en voeg hier de rauwe cacaopoeder en kaneel aan toe. Roer goed door elkaar.

Snijd de banaan in plakjes, de vijgen in kleine stukjes en crush de walnoten en voeg deze toe aan de kom.

© 2019- 2020 Daniëlle Verbruggen