Recepten

Categorieën

Vind recepten en artikelen op mijn

blog!

Plantaardige voeding

Hormonen

Persoonlijk

Alle berichten

EMB test

1-op-1 coaching

Hormooncoach
Orthomoleculair Therapeut
Natuurvoedingsdeskundige

Meet Daniëlle

Parelcouscous met limoendressing

Vegan + Suikervrij + Olievrij

Voor 2 personen

20 minuten

Dit frisse recept is geïnspireerd op de parelcouscous met avocado en feta van Hello Fresh. Voor een glutenvrije salade kun je de parelcouscous vervangen door bijvoorbeeld quinoa.

Ingrediënten

1 sjalot

2 tomaten

1 avocado

170 gram volkoren parelcouscous

2 theelepels groentebouillon

Zest van 1 limoen

Sap van 1/2 limoen

Verse koriander

Handje pompoenpitten

Veldsla

1 theelepel witte wijnazijn

1 theelepel vijg-dadel balsamico ( of een ander plantaardig zoetmiddel)

Bereiding

Breng in een pan de parelcouscous in ~500 ml water aan de kook en voeg hier de groentebouillon aan toe. Kook volgens de verpakking. De parelcouscous dient droog gekookt te worden, zodat er niets van de groentebouillon verloren gaat.

Snipper de sjalot en snijd de tomaat en avocado in blokjes. Doe dit vervolgens in een mengkom.

Rasp de schil van de limoen en voeg deze toe aan de mengkom en knijp hier een halve limoen boven uit. Voeg vervolgens ook de azijn en balsamico (of een ander zoetmiddel) toe. Meng alles goed door elkaar.

Snijd de koriander en voeg toe aan de mengkom

Rooster in een koekenpan de pompoenpitten op middelhoog vuur tot ze beginnen te poffen.

Voeg de parelcouscous wanneer deze klaar is toe aan de mengkom en voeg ook de pompoenpitten toe. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel de veldsla over de borden, gevolgd door de parelcouscous salade.

© 2019- 2020 Daniëlle Verbruggen