Recepten

Categorieën

Vind recepten en artikelen op mijn

blog!

Plantaardige voeding

Hormonen

Persoonlijk

Alle berichten

EMB test

1-op-1 coaching

Hormooncoach
Orthomoleculair Therapeut
Natuurvoedingsdeskundige

Meet Daniëlle

Zoete quinoa salade met hummus

Vegan + Glutenvrij + Suikervrij + Olievrij

Voor 2 personen

15 minuten

Deze quinoa salade is heerlijk als lunch of als frisse avondmaaltijd op een warme zomerdag. De dadels in dit recept geven het gerecht een licht zoete smaak en combineren goed met de cherrytomaten en hummus.

Ingrediënten

100 – 150 gram witte quinoa

1 kleine zoete aardappel

100 gram doperwten (uit de diepvries)

250 gram cherrytomaten

8 medjool dadels

2 kleine handjes amandelen

2 – 4 handen gemengde sla

2 volle eetlepels hummus

Bereiding

Kook de quinoa en doperwten zoals aangegeven op de verpakking

Schil de zoete aardappel en kook deze in 8-10 minuten gaar

Snij de cherrytomaten in vieren

Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes

Giet de quinoa en de doperwten af

Overgiet de doperwten met koud water en laat uitlekken

Laat de quinoa even kort afkoelen

Meng de quinoa, doperwten, cherrytomaten, zoete aardappel en dadels in een kom tot een salade

Verdeel wat sla over twee borden en schep daarbovenop de quinoa salade.

Voeg tot slot aan ieder bord nog een eetlepel hummus toe

© 2019- 2020 Daniëlle Verbruggen