Recepten

Categorieën

Vind recepten en artikelen op mijn

blog!

Plantaardige voeding

Hormonen

Persoonlijk

Alle berichten

EMB test

1-op-1 coaching

Hormooncoach
Orthomoleculair Therapeut
Natuurvoedingsdeskundige

Meet Daniëlle

Zwarte bonen brownie

Vegan + Glutenvrij + Olievrij

Voor 1 cake

45 minuten

Ingrediënten

400 gram zwarte bonen

1/4 cup dadelsiroop

1/2 cup rauwe cacaopoeder

1 cup (100 gram) havermout

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel bakingsoda

1 cup plantaardige melk

Pistachenoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier
  3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zet deze aan. Het kan een paar minuten duren voordat de ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg indien nodig wat meer plantaardige melk toe. Het mengsel is vrij stevig.
  4. Doe het mengsel in het bakblik
  5. Snijd de pistachenoten in kleine stukjes en verdeel over het mengsel
  6. Laat de cake in 35 minuten gaar worden in de oven

Snijd de cake wanneer deze is afgekoeld in kleinere plakken en vries per portie in voor later. Het is het lekkerst om de bevroren cake vervolgens in de oven te laten ontdooien op 180 graden gedurende +/- 15 minuten (afhankelijk van je oven).

© 2019- 2020 Daniëlle Verbruggen