Recepten

Categorieën

Vind recepten en artikelen op mijn

blog!

Plantaardige voeding

Hormonen

Persoonlijk

Alle berichten

EMB test

1-op-1 coaching

Hormooncoach
Orthomoleculair Therapeut
Natuurvoedingsdeskundige

Meet Daniëlle

Zomerse salade met quinoa & perzik

Vegan + Glutenvrij + Suikervrij + Olievrij

Voor 1 persoon

15 minuten

Ingrediënten

1-2 handjes gemengde sla naar keuze

75 gram quinoa (gekookt in bouillon)

2 handjes kikkererwten

1 hand broccoli

1/2 avocado

1 hand kiemen (bijv. tuinkers)

1 kleine wortel

1 perzik

Klein handje sesamzaad

Klein handje zonnebloempitten

2 eetlepels mango crema azijn

Bereiding

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking in bouillon in 10 minuten gaar. Giet na 10 minuten af.

Snijd de broccoli in stukjes en kook in 5 minuten gaar. Giet na 5 minuten af.

Spoel de kikkererwten goed af onder de koude kraan

Snijd de avocado, wortel en perzik in stukjes en zet apart

Rooster de sesamzaadjes op middelhoog vuur goudbruin

Leg de sla op het bord, gevolgd door de quinoa, kikkererwten, broccoli, avocado, wortel, perzik en kiemen

Strooi vervolgens de sesamzaadjes en zonnebloempitten over de salade

Giet 2 eetlepels mango crema azijn over de salade

© 2019- 2020 Daniëlle Verbruggen