Een vraag of even kennismaken?

Daniëlle Verbrugen

"Take care of your body & the earth. These are the only two places you have to live."

Een gezonde basis creëren van waaruit je optimaal bij kunt dragen aan de gezondheid en vitaliteit van je omgeving. Op een manier die past bij jouw leven. Dat is mijn missie! En tegelijkertijd ook mijn passie.

Jij hebt namelijk ontzettend veel invloed op je eigen gezondheid! Meer nog dan je misschien zelf denkt. Je hormonen liggen aan de basis hiervan. En die kun je sturen met jouw leefstijl. Net als dat je met jouw leefstijl de gezondheid van jouw omgeving kunt beïnvloeden. Elke stap die je daarbij zet en elke hap die je neemt, telt voor iets of iemand. Daar geloof ik heilig in.

En daarom heb ik de She Vitality Methode ontwikkelt. Een methode die jou niet alleen het beste uit jezelf laat halen, maar (als je daarvoor openstaat) tegelijkertijd ook bij laat dragen aan een betere wereld voor iedereen. Mens. Dier. En aarde.

Jouw gezondheid is voor mij net zo belangrijk als de gezondheid van dier en aarde

Begin 2017 was ik het zat. Niet alleen mijn gewicht, mijn lage energielevel, de hersenmist die ik regelmatig ervaarde en mijn gezicht die vol zat met pigmentvlekken, maar ook het dierenleed, het moordende tempo waarmee het klimaat verandert en de voedingsindustrie die niet onze gezondheid, maar winst voorop heeft staan.

Mijn lichamelijke ongemakken in combinatie met het besef dat ik met elke euro die ik uitgaf aan dierlijke producten eigenlijk zei: "het is oké wat jullie doen, ga er vooral mee door", was voor mij de druppel. 

En dus stopte ik, na de nodige research, met het eten van alle dierlijke producten. Vlees, vis, eieren, zuivel, honing en alles waar een etiket op zat met daarop dierlijke bestanddelen, belandde regelrecht in de prullenbak. Net als de pil, die ik tot dan toe jarenlang had gebruik, omdat ik iedere maand weer ongesteld worden als iets onhandigs beschouwde.

Wat er gebeurde nadat ik hiermee stopte? Dat zal ik je vertellen.

Mijn nieuwe manier van leven werd door mijn omgeving niet direct enthousiast ontvangen. Sommige reageerden verrast of sceptisch. Anderen stelde kritische vragen of hielden een bezorgde preek.


Ik viel moeiteloos 8 kilo af, mijn huid en stemming verbeterde, en ik voelde me weer helder en energiek!

mijn verhaal

Maar bij de meeste sprak hun gezicht boekdelen: "Is dit wel zo'n goed idee?"

Het duurde dan ook niet lang voordat ik tegen veel van de welbekende bezwaren van een plantaardig voedingspatroon aanliep. Het was dan ook niet altijd makkelijk. Want wat eet je dan in plaats van vlees? Waar moet ik allemaal op letten tijdens mijn wekelijkse rondje supermarkt? Krijg ik alle voedingsstoffen wel voldoende binnen? And the list goes on, and on, and on... Vraagtekens vulden mijn hoofd.

En hetzelfde gold voor het stoppen met de pil. Want, hoe voorkom ik nu een zwangerschap?  

Maar ik zette door. Ik hield vast aan mijn idealen en liet mijn perfectionisme en de mening van anderen los. Ik koos iedere dag en iedere maaltijd weer, bewust voor wat ík (en niemand anders) écht belangrijk vind.

Door plantaardig te gaan eten en te stoppen met de pil viel ik in de maanden daarna vervolgens moeiteloos en zonder extra inspanningen 8 kilo af, mijn huid en stemming verbeterde (terwijl ik dacht dat hoe ik mij voorheen voelde normaal was) en ik had ineens weer energie voor tien!